tOLOng KLIK ya!!!

Followers

TINGGALKAN LINK YA!!!

KLIK KLIK YA

Khamis, 31 Disember 2009

NEW YEAR GIVEAWAY

Ini n3 sticky mode....Sila scroll kebawah untuk n3 baru...


Ada lg giveaway
di http://lavender4all.blogspot.com/ jom ramai2 kita join kawan2...

Entry perlulah sticky mood sehingga 31 December 2009

Tarikh tutup : 31 December 2009.

Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella".

Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat.

PENCIL CASE


kat sini ada tutorial tuk pencil case ini,cantik kan...
cuba la disini..ayumills.blogspot.com/

Pin cushion


many cute pin cushion here clothmatters2.blogspot.com/

Rabu, 30 Disember 2009

SELAMAT TAHUN 2010

selamat tahun baru buat semua kawan2...

ALMARI ADEL NEW YEAR GIVEAWAY

Salam semua kawan2 ada lagi giveaway kat ALMARI ADEL,jom kita join DISINI


TAMAT PADA : 20.1.2010

Hadiah MISTERI menanti anda!!! Pemenang akan dipilih melalui cabutan yang akan dilakukan oleh DaddyAdel & nama² pemenang akan diumumkan selewat²nya pada 24.1.2010...


AKSI MENARIK KETIKA MEMBACA CONTEST



Salam kawan2 kali ni kita ramai2 join contest kat blog SYIMA SYAWAL pulak,gambar yang dipertaruhkan ni diambil masa kami kat ECM kuantan,ni gambar anak saya berusia 10 tahun,baru lepas nangis...nama NUR FATIN ALIA...BERTAJUK....
membaca gedung ilmu,membacalah walau apa pun keadaan kita.....


Peraduan ini dibuka mulai n3 ini terpapar…


HADIAH UTK KATEGORI DEWASA (Umur dari 18 tahun ke atas)***
Sebuah novel DARI MATA KE HATI (syima syawal) bernilai RM22.90
Key Chain yang ditempah khas


HADIAH UTK KATEGORI REMAJA ( Umur dari 9 tahun hingga 17 tahun)***
Dua novel dari mana-mana novel awal remaja tulisan saya (Janji seorang sahabat, Mencari pelangi, Satu anugerah, Azam Sofea, Budi di debab, Diari leng chai dan Petai oh petai) bernilai RM 21.80
Key Chain yang ditempah khas.


HADIAH UTK KATEGORI KANAK-KANAK ( Umur 1 tahun hingga 8 tahun)***
Tiga buah buku pra sekolah – Kisah-kisah nabi (syima syawal) bernilai RM 15.00
Satu set pencil serta pensil warna.
Tarikh akhir penyertaan adalah 20 Januari 2010.
Keputusan akan diumumkan pada 31 Januari 2010

JOM KAWAN2 KITA JOIN DISINI...pemenangnya....

http://syimasyawal72.blogspot.com/2010/01/keputusan-contest-diumum-awal.html

HAPPY BIRTHDAY KE 10...

Esok 31hb Disember,cukup 10 tahun umo anak dara ku yang sorang lagi ni,
tak de hadiah dari ibu sayang,hanya doa mengiringi mu muga kamu jadi anak yang baik,
mendengar kata dan berjaya dalam pelajaran......Amin..



Isnin, 28 Disember 2009

D'COTTAGE CRAFTS GIVEAWAY

[GiveawaysDcottageCrafts.jpg]

DESIGN PILIHAN HATI

1st : Summertime Pink
2nd : Cottage Houses
3rd : Jubilee Rose
4th : Pink Delight
5th : Mum's Kitchen Wording

Tarikh tamat pada 5th January 2010
Prizes: 2 Winners with RM30 worth of decals (each).

*tambahan .... my heart ( kategori mana, akan diberitau)..


Salam kawan2 jom join giveaway ni pulak...DISINI

sistysweety is sweetysisty. contest

hello..

for the reader out there, i got a good news for you guys. now you can win a pair of handmade hair clip. by entering my contest... the contest end when i tell you it already end.. =)





here what you have to do:

  1. Make a post on your blog or facebook status updates.for this contest..
    by this title :
    sistysweety is sweetysisty.
  2. link your post to this blog..
  3. don't forget to leave comment on this entry.. regarding this contest
  4. finally, best of luck...
  5. salam kawan2 ada lagi contest kat SINI, jom ramai2 kita join...

Jumaat, 25 Disember 2009

MEDAISTORE LUCKY DRAW

ini entry sticky mode,sila scroll kebawah untuk entry baru...sampai 25 disember2009

I

3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
dan hadiah2 misteri...

tarikh tutup adalah pada 25 Disember 2009

jom kawan2 join lucky draw ni kat SINI

Ahad, 20 Disember 2009

FIRST GIVEAWAY:KHAIRUNCRAFT

Hadiahnya ialah car sign..bukan gambar-gambar yang kat atas tu ...


Hadiah untuk dua orang je..Sape la yang bertuah tu kan..
Tamat giveaway ni 31 January 2010.
Ada lagi giveaway kat KHAIRUNCRAFT jom join kawan2...

IZZY & IVY DESIGNS GIVEAWAY TIME

To Enter the drawing-

1-Leave a comment on this post for one entry.

2- Become a follower of this blog for another entry.

3- Blog about this giveaway, and link back for 3 more entries.

4- Twitter, and link to us for 1 more entry.

Come back and comment for each of these things you do. We will announce the winners on December 28th, just in time to start sewing for the new year!



jom join giveaway ni pulak...
kat SINI
hadiah yang ditawarkan...
We will be giving away 4 big prizes,

3 of you will win a set of 6 of our new patterns.

One of you will win a Penelope Ruffles bag made by Lola!

GIVEAWAY SEW RETRO CHIC


Salam semua kawan2,ada giveaway kat SEW RETRO CHIC....saya suka craft yang dihasilkannya
kreatif....andai saya bertuah saya nak buat tote bag n sarung bantal...
hadiahnya.




You'll receive 5 different cotton fabric, each one a full meter. Meaning you'll get 5 full meters of fabulous cottony goodness! (1 meter is almost 10% more than 1 yard).
And yes, this giveaway is open to the whole wide world! :)

To win, please leave a comment, I'd love to know what you want to make with these fabrics. Please make sure to leave your email address too.

Be a follower and/or blog about this giveaway for an extra entry each.

I'll pick the winner randomly on the 31st of December 2009. What a great way to close my 2009 posts! There will be many more giveaways in 2010. Till then, good luck!
JOM JOIN KAWAN2 KAT SINI

PANDANGAN YANG BAIK..

Suami - bila marah, naik kaki, tangan tapi bila nak benda tu, lupa isteri tengah pendam perasaan
Isteri - bila marah, suka cakap " menyampah betullah..." tapi, orang yang dia menyampah tu la yang tidur di sebelahnya saban malam.

Suami - kalau terima sms atau call dari perempuan, suara jadi perlahan dan manja tapi masa cakap dengan isteri, macam ada speaker je kat anak tekak dia.
Isteri - kalau nampak orang perempuan sms suami....kata suami main kayu tiga....cemburu melulu. padahal sms dari rakan sekerja

Suami - marah dan masam muka kalau rumah semak dan berselerak.. .padahal dialah ketua penyemak letak kain sarung bulat-bulat macam ular sawa kenyang.


Isteri - asyik pakai baju kelawar je kat rumah, rambut tak sikat rapi tapi bila suami pandang perempuan lain, marah...padahal dia sendiri tak kemas diri
Suami - kalau isteri berleter...boring, marah terus angkat kaki....tapi kalau bos berleter sanggup dengar berjam-jam walau sambil berdiri.

Isteri - kalau suami balik lambat.....ingat cari perempuan lain.....padahal suami buat kerja lebih masa nak tambah rezeki.




Suami - tak pernah nak tolong isteri buat kerja rumah...padahal isteri pun kerja juga sama macam suami



Isteri - kena kemas rumah, layan kerenah anak selepas balik kerja....suami pula tonton tv atau baca
surat khabar....minta isteri bancuhkan kopi pulak tu.....walhal kat pejabat boleh je bancuh sendiri.
Suami - tak pernah puji masakan isteri.....padahal hari-hari makan masakan isteri sampai habis 3 pinggan nasi
Isteri - emmm.....sabor je la yek......

Sabtu, 19 Disember 2009

layan gambar












CONTEST CERIA SI AYAH BERSAMA ANAK


ayah...arjuna
iman...4tahun
alia...10tahun.....
muga ada luck....
Hadiah setiap satu bagi tempat
PERTAMA
KEDUA
KETIGA
2 Hadiah Saguhati
Tarikh Tutup : 30 Dis 2009

salam kawan2,ada lagi contest ni...jom join kat SINI

LADY IN RED GIVEAWAY


gambar ni diambil di BERAS TERBAKAR LANGKAWI
Sesiapa yg nk hadiah dari UK , bleh la join giveaway nie... giveaway nie sebenarnya di anjurkan oleh adik dan tunang kepada AFIDAH ARIF yg mencari rezeki a.k.a kerja dia UK . Both of them nie akan bernikah new year nanti..
So bersempena dgn wedding mereka tak lama lagi.. both of them bermurah hati nak anjurkan giveaway nie, caranya upload gambar pakai baju merah! .. tak kisah la baju apa pon , t-shirt , baju kurung , jubah , tudung , skirt or baju kawen ... janji merah.


kenapa merah?? .. coz tema wedding diorang is
RED!

Syarat2..

1. Buat entry bertajuk Lady In Red Giveaway

2. Buat entry Pasal Giveaway nie and upload gamba yg nk dipertandingkan. Cuma 1 gamba jer taw...

3. Be my Follower . nie wajib , senang kalau ade ape2 update .. and jgn lupa add me dalam bloglist anda

4 . Letakkan banner kat entry ngan side bar berserta linknya sekali

5. Jangan lupa Mention about the contest in your entry with links back to this entry


rase senang je kot giveaway nie...

Contest bermula hari nie sehingga 9 January 2010 , esoknya 10 Jan 2010, keputusan akan diumumkan...


Pemenang akan dipilih oleh si penggantin sendiri... berdasarkan 3 ketegori

1. ketegori paling menyerlah

2. kategori paling sweet

3. kategori paling menarik

lagi ramai yg join , hadiah saguhati mungkin dipertimbangkan..
JOM KAWAN2 JOIN KAT SINI

Contest bermula hari nie sehingga 9 January 2010 , esoknya 10 Jan 2010, keputusan akan diumumkan...


Jumaat, 18 Disember 2009

Baby & Nature Sugarissa Contest

Salam semua kwn2,ada lg contest nak join ni kat SUGARISSA-BABY,
ni gambar anak saya Muhammad Iman Hakimi,
berusia 4thn di bandar MARAN,...
dari Kuantan nak balik umah mertua di Banting...
IMAN YANG SEMPOIIIII





Ini hadiah-hadiahnya..

GRAND PRIZE
1 x a beautiful rose scented candle from Memory Lane

2nd PRIZE
2 x Little Tikes Cute Characters

Little Tikes Logo

Box Racer

Sun and sea
3rd Prize

3 x Travel Activity Pack
Coloring book + crayon.. really great if u bring ur kids in restaurant~~
Occupy themselves..

6 great prizes to win!


JOM KAWAN2 JOIN KAT sini


berakhir: 15hb January 2010

MOBS END OF YEAR CONTEST

Salam semua kawan2 kali ni nak cuba nasib"BEST FAMILY FOTO" contest kat malaysia online babyshops (MOB),






gambar yang dipertaruhkan...
muga ada rezeki kami tahun ni...
Jom kawan2 ramai2 kita sertainya,banyak hadiah
untuk dimenangi,DISINI


Here's the SIMPLE steps...
1. Find your BEST FAMILY photo (must include at least one parent and one child, extended families welcome too)
2. Blog about it with the title "MOBS END OF YEAR CONTEST" (other title will be disqualified)
3. Mention about the contest in your blog with links back to this contest page.
4. Add our contest banner on your blog's sidebar/top page
5. Be MOBS follower on blogspot, tweeter and/or Facebook (either one or all)
6. Leave a comment HERE with blog link + email address (no email will be disqualified)
2. Contest starts from 8th December 2009 to 28th December 2009

MOBS End of Year Contest - Sponsors

GIVEAWAY COPY N PASTE-CORETAN ANAK SENI

Copy n paste



salam semua kawan2... aku ada 5 ketul coin pouch suteramas nak giveaway... syaratnyerr senang jeee.... u all kena paste my posting kat blog....akan banyak giveaway nanti bila aku balik dari ganu... shopping kat kraf2 tu... so copy this posting pastu letak comment kat banyak... insyaallah setiap yg buat copy n paste serta comment akan dapat hadiah dari zilakasim.... yg 5 komen pertama akan dapat hadiah kat atas... pastu akan menyusul hadiah yg lain........... nantikan.......


note :
rugi tak joint tau, sbb akhir thn saya akan buat cabutan bertuah dari listing post... akan dapat hadiah misteri... ahhahahahhahahah... setiap peserta yg joint pasti dapat hadiah dan jgn lupa email alamat anda untuk urusan pos free gift tu yaaa... kalu tak de alamat camna nak bagi ekkkk

ada simple giveaway kat blog ZILA,blog yang saya selalu pergi...banyak hasil tangannya yang menarik....buku2 pun banyak dijual disana....jom kawan sertai giveaway ni...

Khamis, 17 Disember 2009

BERBAIK SANGKALAHNGAN ALLAH

"Ya Allah, seketika di akhir tahun ini, Insyaallah muncul tahun baru yang ceria. Engkau muliakan dan sayangi penerima ucapan ini, berkati keluarganya, sihatkan tubuh badannya, limpahkan rezekinya, jauhkan daripada fitnah, penganiayaan dan penghinaan, suburkan benih keimanan dengan penuh rasa kasih sayang serta taqwa tanpa alasan. Makbulkan cita-citanya yang murni. Amin Ya Rabbal A'lamin....



Rabu, 16 Disember 2009

SALAM MAAL HIJRAH 1431

Salam Maal Hijrah 1431 buat semua,


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini







Dan mulakan hari baru kita dengan doa ini selepas solat maghrib malam ini,
(khamis 17/12/o9)

[doa+selepas+magrib.htm]

Marilah kita sama-sama baca doa ini pada selepas solat Asar pada petang hari ini,


[doa+selepas+asar.htm]
Allah SWT berfirman yang bermaksud:
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah sesuatu kaum itu sehingga kaum itu mengubah apa yang ada dalam diri mereka sendiri." (Ar- Ra’d: 11)

Jangan lupa untuk membaca doa akhir tahun 1430H dan doa awal tahun 1431H bersama keluarga tersayang.

Rabu, 9 Disember 2009

APA ADA PADA NAMA?


Bagaimana anda memilih nama anak anda? Pilihlah nama yang mempunyai maksud dan sifat2 yg baik, kerana setiap panggilan itu merupakan satu doa, semoga sifat2 yang ada pada nama tersebut akan meresap kedalam diri anak2 anda. Elakkan memberi nama yg mempunyai maksud yg tidak baik dan maksud yg tidak mempunyai makna seperti Nuriyah yg bermaksud Nisbah. Namun tidak salah asalkan masih mempunyai makna dan bukan makna yg tidak baik. Kalau boleh elakkan dari memberi gelaran kepada anak anda seperti Kak long, Angah, Along atau nama timangan yang lain yang tidak mempunyai sebarang maksud.

Panggillah dengan nama yang penuh bukan dengan nama singkatan, contoh
Fatimah,panggillah Fatimah bukan Timah. Kerana Timah sudah tidak mempunyai maksud. Seeloknya pilih nama dengan dua suku kata, supaya tidak terjadi nama singkatan, dan boleh dipanggil dgn penuh. Walau bagaimanapun tidak salah jika mempunyai tiga suku kata atau lebih, tapi pastikan anda dan org lain memanggilnya dgn penuh.

Syariat Islam menganjurkan supaya nama2 anak dipilih drpd nama2 yg baik dan mempunyai maksud yang baik juga. Sunat hukumnya setiap muslim memilih nama2 yg baik untuk diberikan kepada anak2 mereka. Kerana dgn nama tersebut seseorang itu akn dipanggil oleh Allah pada hari kiamat.
Rasulullah SAW bersabda maksudnya:
"Namakanlah dgn nama para Nabi, dan nama yang paling Allah sukai ialah nama Abdullah dan Abdurrahman, dan nama yang paling benar ialah Harits dan Humaam, dan nama yang paling buruk ialah Harb dan Murrah"

Mengenai memberikan nama anak kita dgn nama2 malaikait seperti
Mikail, Jibril, Israfil dan lain2, masih ada 2 pendapat drpd ulama. Sebahagian membolehkannya dan sebahagian yg lain melarangnya. Kita juga tidak boleh memberikan nama dgn nama2 surat dlm Al-Quran seperti Thaha dan Yasin serta lain2.

Orang tua hendaklah berhati-hati dlm memberikan nama anak,agar tidak memasukkan kita ke dalam kemusyrikan kpd Allah SWT. Kita juga tidak boleh memberikan nama dgn nama2 Allah SWT seperti
Ahad, ash Shamad, Ar-Razaq dan lain2.

Para ulama sepakat untuk mengharamkan semua nama yg mengabdi kepada selain Allah. Seperti
Abdul Uzza, Abdul Ka'bahdan lain2. Kemudian nama yg makruh dan perlu dihindari iaituYasar, Rabah, Najah, Aflah dan Barakah. Nabi SAW melarang kita menggunakan nama2 tersebut sebagai nama utk anak.

Rasulullah SAW menganjurkan kepada seseorang yang mempunyai cita2 yang baik, untuk dilukiskan dan diharapkan melalui nama anak2 yg akn diberikannya itu. Ketika memilih nama tertentu dan nama tersebut mengandungi sifat baik merupakan harapan orang tua, maka mudah mudahan kelak sifat tersebut akan dimiliki oleh anak tersebut.
INFO YANG BAIK DARI SINI

BENAR,UJIAN TUHAN ITU TANDA DIA SAYANG HAMBANYA...



Daun bin Hind berkata:

Aku bermimpi seolah - olah hari kiamat telah tiba, semua manusia dikumpulkan untuk menghadapi hari perhitungan amal, pada waktu itu aku diperintahkan untuk mendekati perhitungan amalku, maka aku meletakkan amal kebaikanku pada timbangan yang sebelah dan amal keburukanku di sebelah lain, maka aku melihat amal keburukanku lebih berat daripada amal kebaikanku, sungguh pada waktu itu aku kebingungan.
Dalam keadaan demikian, tiba - tiba diberikan kepadaku sesuatu (kain putih), lalu diletakkan pada timbangan amal kebaikanku, lalu menjadi beratlah timbangan amal kebaikanku.

Kepadaku ditanyakan: Tahukah kamu apakah itu?
Aku menjawab: Tidak.
Maka diterangkan kepadaku, bahawa itu adalah anakmu yang gugur pada waktu dikandung oleh ibunya dahulu.
Muaz berkata, telah bersabda Rasullullah SAW yang maksudnya:
"Demi zat yang diriku di tanganNYA, sesungguhnya bayi yang gugur pasti akan menarik ibunya untuk memasuki syurga, jika ibu berharap pahala keranaNYA."
(HR. Ibn Majah & Darimi)

Dari Ali bin Abi Talib ra sesungguhnya Rasullullah SAW bersabda yang maksudnya:"Sesungguhnya bayi yang gugur itu akan menuntut Tuhan jika orang tuanya dimasukkan ke dalam neraka, maka dikatakan kepadanya:
Wahai bayi yang gugur! Masuklah orang tuamu ke dalam syurga."
(HR. Ibn Majah)

Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasullullah SAW telah bersabda yang maksudnya:
"Bayi yang gugur yang telah mendahului - ku adalah lebih aku sukai daripada seorang ahli perang yang aku tinggalkan di belakangku."
(HR. Ibn Majah)



aku terbaca ini dari blog FARAH

 

Template by Maya